Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги помагайте

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги помагайте

Привет на всички.Случи се нещо странно-преди малко като се опитах да си вкарам колата в гаража и стана нещо.Запалвам си я нормално но когато се опитам да тръгна колата изкасва-сякаш няма мощност.Като и подам доста газ потегля но не върви изобщо.Какво и стана така изведнъж като цял ден си я карам и никакъв проблем.
    Струва ми се,че е нещо с турбото защото изобщо не го чувам.
    И друго ще мога ли сам да разбера от какво стана така и да си я оправя или ще се ходи на сервиз-а за сервиз направо се чудя къде да отида.
    Благодаря предварително.
    алфа 166 2.4 JTD 150 к.с. 2002г.

Боже опази... на турбо мирише....
    Провери ли маркучите? Всички турбо пътища?
    безплатни обяви
    Моята 166

Comment

Като я форсираш после оборотите плавно ли падат или накъсано ? провери също дали изкарва черен пушек отзад като и дадеш газ Също така провери големия маркуч за въздуха - най-често се цепят покрай скобите или надлъжно.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Да не забравяме и фактора дебитомер.

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
          Като я форсираш после оборотите плавно ли падат или накъсано ? провери също дали изкарва черен пушек отзад като и дадеш газ Също така провери големия маркуч за въздуха - най-често се цепят покрай скобите или надлъжно.
          Да като я форсирам оборотите плавно падат,а за пушека до колкото видях няма никакъв-това при спяла кола,незнам дали ще напушва като я карам-а преди си напушваше особенно като трябваше да изпреварвам и и давах повечко газ.Все още не съм проверил маркучите обстойно-само ги погледнах,но ще го направя.

---------- Post added at 07:08 ---------- Previous post was at 07:07 ----------

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
          Да не забравяме и фактора дебитомер.
          Може ли да е от дебитомера?Как да го проверя?

Comment

Първоначално публикувано от wenss Покажи съобщение
            Може ли да е от дебитомера?Как да го проверя?
            Разкачи го и виж дали има разлика

Comment

еми има сервизи вместо да се гадае поне аз така мисля
              ALFA ROMEO 155 2.0 T.S.
              ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Comment

Маркуч турбина - кулер ако пуши чернилка отзад! Дори и без турбина (не работеща) чак такъв зор за да помръдне не може да има. Това е необогатена смес или некоя дюза е заминала, но пък тогава щеше да тресе двигателя ма здравата. Тва е според мене.
                "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                  Разкачи го и виж дали има разлика
                  Проверих абсолютно всички маркучи и са си зрави.След това си смених горивния филтър-макар че бях го сменял преди 3000км,и нищо.След това разкачих дебитомера и колата се оправи но пушеше страшно много.Свалих го и го почистих с спрей за карбуратори и го изсуших но така и не се оправи-явно се е скапал нацяло.Да смятам че е от него?
                  Ако знае някой от къде в Пловдив мога да си го закупя мола да сподели.
                  И налага ли се да ходя на диагностига или да го взимам и сменям...

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

Първоначално публикувано от bobbybg75 Покажи съобщение
                  еми има сервизи вместо да се гадае поне аз така мисля
                  Да,има сервизи но в София.Тук в Пловдив са се навъдели едни сервизи с едни майстори при които е опасно да се ходи-поне аз не знам свястен.

Comment

Проверих абсолютно всички маркучи и са си зрави.След това си смених горивния филтър-макар че бях го сменял преди 3000км,и нищо.След това разкачих дебитомера и колата се оправи но пушеше страшно много.Свалих го и го почистих с спрей за карбуратори и го изсуших но така и не се оправи-явно се е скапал нацяло.Да смятам че е от него?
                    Ако знае някой от къде в Пловдив мога да си го закупя мола да сподели.
                    И налага ли се да ходя на диагностига или да го взимам и сменям...
                    Какъв цвят е пушека? Колега ако изчакаш някой друг ден мога да ти дам номера на човек, който ще ти намери оригинален дебитомер на Bosch, а не тия ментета които по ги предлагат по магазините и след 1 година пак се чупят.
                    Last edited by RoMAN; d.m.y г., 21:44.

Comment

Значии RoMaN позна Нормално е без дебитомера да пуши повече , ноо и той мисля е доста солен

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
                        Какъв цвят е пушека? Колега ако изчакаш някой друг ден мога да ти дам номера на човек, който ще ти намери оригинален дебитомер на Bosch, а не тия ментета които по ги предлагат по магазините и след 1 година пак се чупят.
                        Колега пушека е доста черен.Ако карам колата с откачен дебитомер проблем ли е?Да ще изчакам-ако може да ми дадеш номер ще съм благодарен.Гледам в axm-auto ги има-има и само сензор за 190лв.Може ли само той да се смени или трябва да е комплект.

Comment

Може и само сензора
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Колеги да Ви кажа как си оправих проблема.Наистина се оказа дебитомера.Моя е 0218002309 а сензира вътре е F00C2G2044 оригинален на bosch.Проверих в bosch но се оказа доста скъпичък-400лв.Аз си купих от axm-auto за 187лв-само сензора.Не е оригинален но да Ви кажа върши чудесна работа-поне за сега де,и на него си пише точно този номер F00C2G2044 а не F00C2G2030.
                            Дано да съм помогнал на някой който има нужда

Comment

Колеги да Ви кажа как си оправих проблема.Наистина се оказа дебитомера.Моя е 0218002309 а сензира вътре е F00C2G2044 оригинален на bosch.Проверих в bosch но се оказа доста скъпичък-400лв.Аз си купих от axm-auto за 187лв-само сензора.Не е оригинален но да Ви кажа върши чудесна работа-поне за сега де,и на него си пише точно този номер F00C2G2044 а не F00C2G2030.
                              Дано да съм помогнал на някой който има нужда
                              Пробвал съм и F00C2G2044 и F00C2G2030 но 309-ката си е дебитомера каквото и да си говорим.
                              безплатни обяви
                              Моята 166

Comment

Working...
                              X